İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre; jandarma ekiplerince Adıyaman, Ağrı, Antalya, Ardahan, Aydın, Burdur, Diyarbakır, Hatay, Kahramanmaraş, Kars, Kilis, Manisa, Mersin, Muğla, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ ve Van'da terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik "Gürz-30" operasyonları düzenlendi.
40 şüphelinin gözaltına alındığı operasyonlarda ruhsatsız tabanca, av tüfekleri, yüklü miktarda uyuşturucu madde ile çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirildi.
Şüpheliler hakkında "terör örgütü içerisinde faaliyet göstermek", "örgütün gençlik yapılanmasında yer almak", "terör örgütüne finans sağlamak" ve "sosyal medya üzerinden terör propagandası yapmak" suçlamasıyla adli işlem başlatıldı.
Yerlikaya, operasyonları koordine eden cumhuriyet başsavcılıklarını ve operasyonları gerçekleştiren jandarma personelini tebrik etti.
19 ilde terör operasyonu: 40 gözaltı
Terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik 19 ilde düzenlenen "Gürz-30" operasyonlarında 40 zanlı yakalandı.
Yorumlar
Trend Haberler

Çeşme, son 24 saatte Türkiye’nin en yoğun yağışını aldı!

Başkan Saygılı, yağmura teslim olan Kemeraltı esnafını paylaşıp sert çıktı!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın 'boykot' mesaisi: Alışveriş turuna çıktı

Son bir yılda 5 ilçeye 26 bin 400 gömü kapasiteli mezarlık

Karşıyaka’da miniklere su tasarrufu eğitimi

Ay Yıldızlı Konak’ın ışıltısı gün yüzüne çıkıyor