Haluk Perk Vakfı Başkanı Dağhan Perk, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’i makamında ziyaret etti. Toplantıda, Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli koleksiyonerlerden olan Haluk Perk’in anısını yaşatmak ve Kuşadası’na bıraktığı kültürel mirası gelecek nesillere taşımak amacıyla yaşama geçirilebilecek yeni projeler ele alındı. Dağhan Perk, toplantının ardından Başkan Ömer Günel ile Haluk Perk arasında imzalanan protokolle Güvercinada Kalesi’nde kurulan Deniz Ticaret Tarihi Müzesi ile Marina mevkiindeki Haluk Perk Kahve Evi’ni ziyaret etti.
Kuşadası’na çok değerli iki kültürel rotanın kazandırılmasını sağlayan Haluk Perk’in oğlu Dağhan Perk’i misafir ettikleri için çok mutlu olduklarını belirten Başkan Ömer Günel, “Geçtiğimiz aylarda kaybetmiş olduğumuz kıymetli hukukçu, ünlü koleksiyoner ve müzeci Haluk Perk’in oğlu Dağhan Perk ile bir araya geldik. Güzel kentimiz Kuşadası’na müzecilik olarak değerli katkıları olan, koleksiyonlarını hem Haluk Perk Kahve Evi hem de Deniz Ticaret Tarihi Müzesi’nde sergilediğimiz Haluk Perk’in bizlerle paylaştığı birçok proje ve fikri Haluk Perk Vakfı ve belediyemiz işbirliğiyle hayata geçirmeye devam edeceğiz” dedi.
“KUŞADASI ARTIK BİZİM İKİNCİ EVİMİZ OLDU”
Haluk Perk Vakfı Başkanı Dağhan Perk ise, “Öncelikle Kuşadası Belediyesi, Deniz Ticaret Tarihi Müzesi ve Haluk Perk Kahve Evi’nde babamın bıraktığı mirasa çok iyi sahip çıkıyor. Bu nedenle Belediye Başkanı Ömer Günel’e çok teşekkür ederim. Her iki yeri de çok beğendim. Hem babam hem de kendi adıma gurur duydum. Kuşadası artık bizim ikinci evimiz oldu. Kuşadası Belediyesi ile de aramızda güçlü bir bağ var. Haluk Perk Vakfı olarak Kuşadası’na yeni kültürel rotalar kazandırmak için her türlü iş birliğine açığız” diye konuştu.