İzmir’de Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgelerinin kurulması için tüm kurumların büyük bir çaba gösterdiğini belirten İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, “Çabalarımızın sonuçlarını almanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. T.C. Tarım ve Orman Bakanlığımız Bayındır Sera Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için ihaleye çıkıldığını duyurdu. Organize sanayi bölgesinin tüm alt yapısının 2025 yılında tamamlanması öngörülüyor. Bu süreçte her zaman bizlerin yanında olan, çalışmaların hızlanması için desteklerini esirgemeyen T.C. Tarım ve Orman Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı’ya teşekkürlerimizi arz ederim. Ayrıca, 2019’dan bu yana projemize değerli katkılar sunan Geçmiş Dönem Valilerimiz ile Valimiz Dr.Süleyman Elban’a, tüm Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir Milletvekillerimize de teşekkür ediyoruz” dedi.

 

İZMİR EKONOMİSİNDE ÖNEMLİ BİR YERE SAHİP

İzmir'de toplu taşıma ücretlerine zam! İzmir'de toplu taşıma ücretlerine zam!

Bayındır’ın yeraltı su zenginliği açısından bereketli topraklara sahip olduğunu vurgulayan İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener sözlerine şöyle devam etti: “İlçemiz seracılık açısından uygun şartları barındırıyor. Süs bitkileri başta olmak üzere bölgemizde meyve, sebze üretimi de yapılabilir. Sadece ülkemize değil dünyanın dört bir yanına ürün yetiştirilebilir, bunun yanında güçlü bir ihraç kapısı olması da sağlanabilir. Bayındır Sera Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile yatırımcılar, modern alt yapıya sahip bu TDİOSB alanında yer alarak hem sektör içi rekabet avantajı kazanacak hem de tarımsal ihracat potansiyelini artırabilecekler.”

Bayındır Sera TDİOSB hakkında:

Bayındır TDİOSB; İzmir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Bayındır Belediyesi, İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Borsası, Ege İhracatçı Birlikleri, Bayındır Ticaret Odası ve Bayındır Çiçek Üreticileri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (BAYÇİKOP) ortaklığında kuruldu.

Bayındır İlçesi Turan, Ergenli ve Demircilik Mahallesi sınırlarında toplam 893.715,11 metrekare alana sahip olan Bayındır Sera TDİOSB ile, modern teknolojik sera kümelenme alanı oluşturulması, bölgede çiçek sektörü başta olmak üzere sebze, meyve, tohum ve fide üretimi yapmak isteyen yatırımcıların kümelenmesi hedeflendi. Proje kapsamında sektörünün ihtiyaç duyduğu hammadde üretiminin olduğu sanayi parseli alanları da planlandı.

T.C. Tarım ve Orman Bakanlığınca yatırım programına alınan Bayındır Sera TDİOSB için, 30 Ekim 2024 tarihinde yol, içme suyu, yağmursuyu, çevre duvarı, elektrik dağıtım şebekesi, çevre aydınlatma ve telekom şebekesi işlerinin yapım işi ihalesine çıkıldı. Belirtilen imalatların 31 Ekim 2025 tarihine kadar tamamlanması hedefleniyor.