İZMİR

Bayraklı’nın 5 yıllık Stratejik Planı belirlendi

Bayraklı Belediyesi'nin 2025 - 2029 yıllarını kapsayan Stratejik Plan çalışması Ekim ayı meclisinde görüşüldü. Yoğun çalışmalar neticesinde şehrin tüm kesimlerini kapsayıcı çalıştaylar ve iş birlikleriyle hazırlanan 5 yıllık plan, oy çokluğu ile kabul edildi.

Abone Ol

Bayraklı Belediyesi’nin Ekim ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumu, Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, belediyenin 2025-2029 yıllarını kapsayan Stratejik Plan ve Performans Programı görüşüldü. 

OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ! 
Bayraklı Belediyesi Stratejik Planları ve performans programları oyçokluğu ile kabul edildi.

BAKANLIKTAN ONAY BEKLİYORUZ

Başkan İrfan Önal, meclisin kapanış konuşmasını yaparak AK Parti’den gelen eleştirilere tek tek yanıt verdi. Önal, çöp şikayetlerine ilişkin, “Kimse evinin önünde konteyner istemiyor, arkadaşlarımız kilometrelerce çöp taşıyor. Kimse kendi kapısında istemiyor ama çöplerin toplanmasını istiyor. O konteynerler birinin kapısında olmak zorunda. Boş konteyneri görmüyorsunuz, çevresindeki çöpü görüyorsunuz. Geçtiğimiz günlerde dereden araba lastikleri çıktı. Çöp toplamayla ilgili sıkıntı yaşıyoruz, emekli olan arkadaşlarımız var, yerine personel alamıyoruz. Çöp arabası kullanacak şoför yok. Bizim 200 personel açığımız var, bakanlıktan hala onay bekliyoruz” dedi.

 

BELEDİYEDE 1 TANE BANKAMATİK YOK

Başkan Önal açıklamasının devamında, “Ben geldiğimden beri belediyemizde 1 tane bankamatik bulunmuyor. Muhtarlarımızla yaptığım görüşmede de bunu söyledim. İşini yapmayanın çıkışını veririm. Muhtarların çalışıp çalışmadığı hükümetin sorumluluğudur. Muhtarın denetimini ben yapmıyorum. Adam belediyedeki işini yapıyor ama bunun dışında muhtarlığını yapıyor mu onu ben bilemem. Kimse işe gelmeden maaş almıyor bu belediyede. Bu belediyede bankamatik yok. Siz tespit ederseniz gelin söyleyin” ifadelerini kullandı.

BÜTÜN TESPİTLER YAPILDI

Muhtarların da çalışmalarını yürüttüğünü belirten Önal, “Ben geldiğimden beri Bayraklı'mızda bir tane bankamatik bulunmuyor. Çalıştırmayacağıma dair de zaten söylemiştim. Muhtarlarımızı da çağırdım. Çalışmayanların çıkışını vereceğimi söyledim. Belediyede mesaisini yapmayan kimseye maaş ödenmiyor. Mesai saatinde eğer belediyeye hizmet veriyorsa, onun maaşı benim nazarımda da yasa önünde de meşhurdur ve hakkıdır. Gece mesaisi yok. Bunların tek tek yerlerini de size söylerim. Muhtarlığını yapıp yapmadığı denetimini ben yapmıyorum. Adam belediyedeki hizmetini yapıyor. Şimdi burada sormanız gereken bu değil. Bu kişi işini yapıyor, işi dışında muhtarlığını yapıyor mu kısmına ben girmiyorum. Beni ilgilendirmiyor. Bunlara gece mesaisi yazılmıyor. Belediyede hangi işi yapıyorsun, değil mi?  Sabahtan akşama kadar kimin nerede olduğunu biliyoruz. Yani, sizle beraber sabah sekizde mesaisi başlıyor, akşam beşe kadar. Ben böyle bir belediye başkanıyım; geldiğimde oradaki parktaki çalışan bir arkadaş muhtar olsa da olmasa da zaten gelip yanımda bulunur. Çalışmayanlarla ilgili bir endişeniz olursa, meclis üyesisiniz; ilgili başkan yardımcımıza giderseniz, çalışma saatlerini size söyler. Hangi saatlerde nasıl kart bastığını da bilirsiniz. Hani oraya, hiçbir kimse işe gelmeden maaş almıyor bu belediyeden. Bu belediyede bankamatik yok! Emin olun, tespit ettiğinizde, arkadaşlar, sizlerden ricam: biri kart basmadı, biz fark edemedik; ki bu mümkün değil. Bütün tespitler yapıldı. Öyle biri yok” diye konuştu.

UKOME KARAR VEREBİLİR

Başkan Önal şunalrı söyledi:

“Okullardaki kasis ile ilgili, Muhammet Bey’in talebi, siz mi söylemiştiniz? İlgili UKOME'den karar alınması gerekiyor. Kendi keyfimize göre ya da okulun talebine göre kasis koyamıyoruz. UKOME'nin belirlemiş olduğu yerlerde kasis çalışması yapılabiliyor. Sığınma eviyle ilgili, Muhammet Bey, yine Bayraklı Belediyesi geldiğinden beri üç yeri kapattı. Biri kız öğrenci yurdumuz, ikincisi kadın sığınma evi. Kadın sığınma evi ile ilgili, basında hak etmediğim şekilde çokça eleştirildim. Yangında da, arkadaşlar, Onur Mahallesi'ndeki yangında evi yanan vatandaşlarımızı orada misafir ettiğimizi herkesin bilmesini istiyorum. Kız öğrenci yurdunun da kapılarını açtık. Bu yönüyle de bana eleştiri geldi. İnsanların evleri yanmış, sokakta kalmış bir durumda, depreme dayanıklı mı değil mi endişesiyle, daha önce işlettiğimiz bir yerde bu riski alamayız. Ama normal zamanda, başkalarının bize emanet ettiği kız çocukları, kendi kardeşlerimiz, evlatlarımızı depreme dayanıklı olduğundan emin olmadığımız bir yerde yatıramayız. Düşünün, o kadar basit de değil; iki aydır zeminle ilgili yapılan sondaj çalışmalarının neticesini bekliyoruz. Ve orası, arkadaşlar, sadece bir yerin performans analizinin oluşturulması değil. Biz yine kendi büyükşehrimizin laboratuvarı olan şirkette neredeyse yarı fiyatına verdik. Yani, o da kamu hizmeti olduğu için birçok çalışmayı kendileri üstlendi. Şimdi orayla ilgili çalışmanın neticesini bekliyoruz. Umarım ki dayanıklı olur, sağlam olur; ekstra bir maliyete girmeyiz. Ayrı bir külfet oluşmaz”

İMAR AFLARI GETİRDİKÇE DÖNÜŞÜM OLMAYACAK!

Önal konuşmasının devamında, " Bayraklı’daki çarpık yapılaşma belediyenin kabahati değil. Sizler imar afları getirdikçe dönüşüm gerçekleşemeyecek. Onur Mahallesine, Postacılar’a gidin, 2 katlı yer 5 kat olmuş, barıştan faydalanmış. Yüzde 200 inşaat artışını buraya hangi plan verebilir! Kolonu, kirişi olmayan yere 5 kat yapılmış. Ben belediye olarak bunu yıktıktan sonra 4 kat veremem. Donatısı karşılanmamış hiçbir artışa yasa izin vermiyor. Revizyon planlarıyla kurtarmaya çalışıyoruz. Bugüne kadar yaptığım hiçbir iş popülist değil. Uygulamasını yapacağımız bir sistemi hayata geçiriyoruz. Sihirli değnekle hayata geçmeyecek ama biz en ideali hayata geçirmek için çaba içindeyiz. Ancak faizi düşmemiş bir yerde vatandaşın bu krediyi alabilmesi mümkün değil. Şu anda arsa sizin olsa 100 metrekare gecekondunun maliyeti 1 milyon! Bankaya 1 milyonun geri ödemesi aylık 40 – 50 bin. Zaten ayda bu parayı ödeyecek olan da orada, o gecekonduda yaşamıyor. Hükümetin uzun vadeli konut kredileri tahsis etmesi gerekiyor" dedi.