İZMİR

Çiğli’de Kadınlara Yönelik Şiddetle Mücadele Yolları Anlatıldı

Çiğli Belediyesi tarafından, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında "Farkındayız, Haklarımız Var" konulu söyleşi düzenlendi

Abone Ol

Çiğli Belediyesi tarafından, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında "Farkındayız, Haklarımız Var" konulu söyleşi düzenlendi.

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü'nün öncülüğünde Fakir Baykurt Etkinlik Salonu’nda gerçekleştirilen söyleşiye Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, kadın müdürler, kadın hakları mücadelesi veren sivil toplum kuruluşları ve dernekler, kadın muhtarlar ile Çiğli ve çevre ilçelerden çok sayıda kadın katılım gösterdi. Söyleşinin açılış konuşmasını yapan Başkan Utku Gümrükçü, kadınlara “eşit hak ve özgürlükler mücadelesinde yanınızdayız” mesajı verdi. Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Avukat Funda Ekin ve Klinik Psikolog Nil Katre Koç şiddete uğrayan kadınların psikolojik ve hukuki anlamda izleyecekleri yol haritası ile ilgili bilgiler verdi. Söyleşi, katılımcıların merak ettiğini konularla ilgili soru cevap bölümü ile sona erdi.

Başkan Gümrükçü: “Birlikte yürüyeceğiz”

Kadınlara yönelik şiddetin en kısa sürede sonlandırılması gerektiğini ifade eden Başkan Gümrükçü, “Kadınların sahip oldukları hakları içselleştirmeli ve saygı duymalıyız. Hayatın herhangi bir alanında karşılaşılan sorunların veya yaşanan ekonomik sıkıntıların sonuçlarının aile ve toplum içerisinde kadına yönetilmesinin önüne geçmeliyiz. Çiğli Belediyesi olarak, kadınların aile, iş ve sosyal hayatta hak ettiği yaşam standartlarına kavuşması için gayret gösteriyoruz. Bu mücadelede en önemli unsurların başında kadınların kendi haklarının bilincinde olması geliyor. Bu doğrultuda, Çiğlili kadınların haklarıyla ilgili bilinç seviyesini yukarılara taşımak adına önemli bir söyleşi düzenledik. Fikirleriyle söyleşimize değer katan kıymetli konuklarımıza ve bu mücadeleyi sürdüren Çiğlimizin yiğit kadınlarına bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Funda Ekin: “İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmeyeceğiz”

Kadın hakları alanında avukatlık yapan Funda Ekin, “Öncelikle kadın hakları kavramının bir bütün olduğunun bilincinde olmalıyız. 2012 yılında İstanbul’da imzalanan ve biz kadınlar için çok kıymetli olan İstanbul Sözleşmesi’nden her ne kadar bir gece yarısı kararnamesi ile çıkılmış olsa da bu haklarımızdan vazgeçmeyeceğiz. Ülkemizde çok güçlü bir kadın mücadelesi var. Kadınlar için karamsar bir hava varmış gibi gösterilmeye çalışılsa da hukuki anlamda verdiğimiz mücadele sonucunda elde ettiğimiz ciddi kazanımlar mevcut. Haklarımızın bilincinde olmalı, asla umutsuzluğa kapılmamalıyız. Mücadelemizi örgütlü bir şekilde sürdürürsek hak ettiğimiz eşit, adil ve özgür bir yaşama en kısa sürede kavuşabiliriz” diye konuştu.

Nil Katre Koç: “Şiddete yönelik köklü çözüm üretmeliyiz”

Kadınlara özgürce konuşma imkanı sunan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e teşekkür ederek sözlerine başlayan Klinik Psikolog Nil Katre Koç, “Kadın hakları mücadelesiyle ilgili toplumsal farkındalığımızı artırmalıyız. Bu noktada, kadının bilinçlenmesi büyük önem arz ediyor. Huzurlu ve şiddetten uzak ailelerde yetişen çocuk sayısını artırarak toplumun en önemli sorunu kadınlara yönelik şiddete geçici değil köklü çözümler üretmiş oluruz” ifadeleriyle konuşmasını tamamladı.