Yerel ve genel yönetimde uzun yıllardır aktif olarak görev alan Eşref Çakır, siyaset sahnesinde köklü bir geçmişe sahip olduğunu ve ailesinin de Cumhuriyet Halk Partisi'ne bağlı bir geçmişten geldiğini vurguladı. CHP’den istifa etmesine rağmen partinin temel değerlerine olan bağlılığının devam ettiğini belirten Çakır, özellikle Buca Belediye Başkanı Görkem Duman ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın halk odaklı çalışmalarını takdir ettiğini ve onların yanında olmaya devam edeceğini ifade etti.

“Atatürk İlkelerinden Taviz Vermeyeceğim”

Cumhuriyet Halk Partisi’nde 2013 yılından bu yana aktif siyaset yapan Eşref Çakır, parti politikalarından duyduğu rahatsızlık nedeniyle istifa ettiğini açıkladı. Ancak bu kararının CHP ve Atatürk ilkelerine olan bağlılığını değiştirmeyeceğini vurgulayan Çakır, “Benim için Mustafa Kemal Atatürk bir değerdir, Cumhuriyet Halk Partisi bir değerdir. Bu değerleri inkâr etmem söz konusu olamaz” ifadelerini kullandı.

“Bağımsız Yoluma Devam Edeceğim”

Siyasete bağımsız olarak devam edeceğini belirten Çakır, makam ve unvan peşinde olmadığını vurgulayarak, “Benim için önemli olan halkın çıkarıdır. Atatürk’ün izinde, halka hizmet etmek için varım ve bundan sonra da bu duruşumdan taviz vermeden yoluma devam edeceğim” dedi.

Çakır, istifasının ardından herhangi bir siyasi partiye katılacağı yönündeki iddialara da açıklık getirerek, “Hiçbir siyasi partiye geçiş yapmıyorum. Benim yolum belli, duruşum nettir. Siyasi çıkarlar uğruna yön değiştirenlerden olmadım, olmam da!” şeklinde konuştu.

Görkem Duman ve Cemil Tugay’a Tam Destek

CHP İzmir'de şok gelişme: Büyükşehir meclis üyesi istifa etti CHP İzmir'de şok gelişme: Büyükşehir meclis üyesi istifa etti

Eşref Çakır, Buca Belediye Başkanı Görkem Duman ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’a olan desteğinin süreceğini de net bir şekilde ifade etti. “Her ikisi de İzmir ve Buca için samimiyetle çalışan, halkın menfaatini gözeten yöneticilerdir. Ben de onların bu mücadelesinde her zaman yanlarında olacağım” dedi.

Buca’ya ve halkına daha faydalı olabilmek adına aldığı bu kararın en doğru karar olduğuna inandığını belirten Çakır, “Bugüne kadar yanımda olan, desteğini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum. Hep birlikte, Atatürk’ün gösterdiği yolda ilerlemeye devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.