Gaziemir Belediyesi Ağustos ayı olağan meclis toplantısında gündem yangın ve nükleer atık oldu. Başkan Ünal Işık yangına ilişkin yaptığı açıklamada, "Hayatımın en zor günüydü. Bu durumu kimsenin yaşamaması lazım. Yangın bu işi bilmeyenlerin işi değil. Halkımız çam dallarıyla söndürmeye çalıştı. O çam daha da yangını büyüttü. Yangını sadece profesyonel ekip söndürmeli. Yetkili ağızlardan duyulmayan çağrılar varmış. Bir vatandaş bana 'ceset torbası istiyormuşsunuz, bizden neyi saklıyorsunuz' dedi. Bizim böyle bir çağrımız yoktu. Yangın bize bir şeyin eksikliğini gösterdi. Uyum içerisinde çalışmazsak Orman idaresi ya da belediye bunu çözemez" dedi. Nükleer atık bulunan kurşun fabrikası için çağrıda bulunan Işık, " Bizim tek talebimiz buranın bir an önce temizlenmesi. Temizlenirken nasıl temizleneceği de bildirilmeli. Meslek odalarının, bilim insanlarının, belediyenin bu işin içerisinde olduğu bir komisyon tarafından denetlenmeli. Hepimizin içini rahatlatacak bir bertaraf olmalı" dedi.

Meclisin gündeminde ise SGK borçları vardı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın belediyelerin SGK borçlarını ödemesi konusunda verdiği talimatın ardından bazı belediyelerde haciz işlemleri uygulanmaya başladı.

Başkan Işık ise belediyenin mali yapısıyla ilgili mecliste bilgilendirme yaptı. Işık konuşmasında “Ortak akılın bu sorunu çözeceğine inanıyorum. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik krizin kısa sürede devre dışı kalacağını inanıyorum. İller Bankası’ndan yüzde 46 kesinti yazısı geldi.  Bu durum kalktığında biz de rahat edeceğiz.  Bir de SGK primleri kesilirse ortada para kalmayacak. Bunun uygulanacağı ve kapsayacağı her ilçe belediyesi için söylüyorum. Sadece CHP’li belediyeler için değil. Bu durum belediye hizmetlerini durdurur. Mutlaka ortak akılla çözülecektir bu sorun” dedi.

"İÇİMİZİ RAHATLATAN BİR BERTARAF İŞLEMİ OLSUN"

Yarımada Belediyeler Birliği ilk encümen toplantısını yaptı Yarımada Belediyeler Birliği ilk encümen toplantısını yaptı

Aktepe-Emrez'de ki nükleer atık sorununa değinen Başkan Ünal Işık, " Çevre ve Şehricilik tarafından yetkilendirilen bir kurum temizliğe başlayacaklarını söylediler. Biz bölgeyi gözlem altına aldık. 23'üne kadar hiç çalışma olmadı. 23'ünde 2 iş makinasıyla alana girildi ve toz, duman ile karşılaştık. Çevre ve Şehircilik'i aradık ancak muhattap bulamadık. Kaymakam Bey'e de verilen bir bilgi yoktu. Gaziemir yetkililerinin bilgisi yoktu. Yarın saat 13'te burayı temzileyecek firma bizlere yol haritasını verecek. Bizim tek talebimiz buranın bir an önce temizlenmesi ancak temizlenirken nasıl temzileneceği de bildirilmeli. Meslek odalarının, bilim insanlarının, belediyenin bu işin içerisinde olduğu bir komisyon tarafından denetlenmeli. Ülkemizde ilk kez yapılacak bir işlem. Hepimizin içini rahatlatacak bir bertaraf olmasını istiyoruz" ifadelerine yer verdi.