İYİ Parti Karabağlar Belediye Başkan Adayı Gökhan Uzun ve İYİ Parti Karabağlar İlçe Başkanlığı, İzmir Mobilyacılar ve Marangozlar Odası’nı ziyaret etti. Mobilyacıların sorunlarını dinleyen Uzun, yerel yönetimlerin asli görevinin vatandaşın iş ortamını daha kaliteli hale getirip, halkın yaşam standartlarını geliştirmek olduğuna dikkat çekti. Uzun, “Biz Karabağlar’ın çok eksiğini gördüğümüz için ‘Neler yapabiliriz?’i yıllardır konuşuyoruz. Bu işin içerisinde olmak istedik. Gerçekten de ne elimizden geliyorsa, onu yapmaya hazırız” ifadelerini kullandı.
“İSTEĞİMİZ VATANDAŞLA YAN YANA OLMAK”
Karabağlarlı vatandaşların aynı sorunlardan şikayet ettiğini ve bu sorunlar için bir yol haritası çizdiklerini ifade eden Uzun, projelerin lafta kalmayacağının sözünü verdi. Uzun, “İnsanların yerel yönetimlerden beklentileri ortak noktada buluşuyor. Kent içerisindeki eksikleri vatandaştan dinleyerek devam ediyoruz. Zaten bütün vatandaşlarımız aynı konulardan şikayetçi. İnşallah bunların hepsini çözeceğiz. Projelerimiz de bu doğrultuda. Sorunlarımızı birlikte çözelim isteriz. Bizim isteğimiz; sahada olmak, vatandaşlarla yan yana olmak. İstediğimiz kadar oturup proje konuşalım, istediğimiz kadar birbirimizle fikir alıp verelim; icraata geçmediğimiz sürece hiçbir anlamı yok. Yapmak istemedikten sonra, makamda, koltuk üzerinde oturmanın değerlendirilmesi yapılırsa, bu işler bir adım öteye gitmez. Birinden ses çıkmadıkça müdahale edilmediği için ilçemizdeki sorunlar buralara kadar geldi. Ben de Karabağlar’da esnafım. Babam burada eczacılık yapıyor. Biz Karabağlar’ın çok eksiğini gördüğümüz için ‘Neler yapabiliriz?’i yıllardır konuşuyoruz. Bu işin içerisinde olmak istedik. Gerçekten de ne elimizden geliyorsa, onu yapmaya hazırız” diye konuştu.
ÖZKOPARAN: İHTİYACIMIZ SANAYİ SİTESİ
İzmir Mobilyacılar ve Marangozlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özkoparan, İzmir’deki mobilyacıların bütün sorunlarının sanayi sitesi ihtiyacı çatısında toplandığını dile getirdi. Özkoparan, “Karabağlar büyük bir ilçe. Bu yüzden işiniz zor. Ancak risk alınması gerek. Eğer risk alınmazsa bu işler yapılmaz. Gençsiniz, öncelikle bu çok önemli bir şey. Sizin için de ilçemiz için de hayırlısı olsun. Biz İzmir Mobilyacılar ve Marangozlar Odası’yız. Şu an en azından 3 tane sanayi sitesine ihtiyacı var. Bunların dışında da bir fuar alanına ihtiyacımız var. Bizim isteyeceğimiz bu olur. Bunun dışında bir isteğimiz yoktur. Ne sorunumuz olduysa sanayi sitesi ihtiyacı çatısı altında buluşuyor. Çöp, yangın, eğitim gibi sorunların hepsi sanayi sitesi altında buluşuyor” şeklinde konuştu.
UZUN: BELEDİYENİN HİZMETİ VATANDAŞIN YAŞAM STANDARTINI ARTIRMAK
Belediye görevinin, ilçede yaşayan vatandaşların yaşam kalitesini artırmak olduğunu belirten Uzun, “Yerelde imkan neyse onu ortaya dökmek bu işin ana prensibi. Ben yerel yönetimleri değerlendirirken şu şekilde bakıyorum: Yerel yönetimin hizmeti sadece çöp toplamak, kaldırım yapmaktan ibaret değildir. Vatandaşın iş ortamını daha kaliteli hale getirebileceği, yaşam standartlarını geliştirebileceği elinde ne imkan varsa bunları yapmakla yükümüldür. Biz bunu başarmak için yola çıktık. Bunları yerine getirmedikten sonra benim gözümde yerel yönetimin bir manası yok.” dedi.