İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen, belediye başkan yardımcıları ve meclis üyeleri ile birlikte Ramada Hotel & Suites by Wyndham’da Kemalpaşalı insanları ve sanayiciler ile bir araya geldi.

KOSBİ, KESİAD, BAYOSB YÖNETİCİLERİ PROJELERİNİ AKTARDI

Toplantıda, Kemalpaşa Organize Sanayi Bölge Müdürü Salman Eldeş ve Bağyurdu Organize Sanayi Bölge Müdürü Figen Akdemir, bölgelerinin projeleri ve potansiyeli hakkında bilgi verdi. Eldeş, KOSBİ’nin önemli projelerinden bahsederken, Akdemir de BAĞYURDU OSB'nin yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımına değindi. KESİAD Başkanı Yeşim ıklı, derneğin kuruluş hikayesini paylaşarak, KESİAD’ın geçmişten bugüne olan başarı hikayesini aktardı.

‘SANAYİCİNİN HER ZAMAN YANINDAYIZ’

Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen, Kemalpaşa'da kurulan organize sanayi bölgesinin geleceği ve şehrin kalkınması üzerine önemli açıklamalarda bulundu. Türkmen, belediye olarak sanayicinin yanında olduğunu, bölgenin kalkınmasına destek verdiklerini vurguladı.

Türkmen, "Biz her zaman sanayicinin yanındayız. Biz bölgemizin kalkınmasından yanayız. İlçemizi ne kadar kalkındırıyorlarsa, ne kadar istihdam sağlıyorlarsa bizim için o kadar değerliler." ifadeleriyle sanayicilere desteklerini dile getirdi.

PLANSIZ YAPILAŞMAYA KARŞI KARARLILIK

Karşıyaka Belediyesi, Muazzez İlmiye Çığ Kadın Danışma Merkezi’ni açıyor Karşıyaka Belediyesi, Muazzez İlmiye Çığ Kadın Danışma Merkezi’ni açıyor

Başkan Türkmen, Kemalpaşa'da bulunan bine yakın sanayi kuruluşunun yanı sıra lojistik depolama alanlarının da bölgeye yerleşmeye başladığını ancak plansız bir şekilde tarım arazilerine yapılaşma olduğunu, bu durumun önüne geçmek için de imar planlarının düzenlenmesi gerektiğini vurguladı. Türkmen, "Plansız yapılan her şeyde görüntü kirliliği, denetimsizlik oluyor. Kemalpaşa Belediyesi olarak üzerimize düşen görevleri en üst seviyede yerine getirmeye hazırız." diyerek ilçenin geleceği için kararlılıklarını ortaya koydu. Ayrıca, Kemalpaşa'nın doğası, tarihi ve sanayisiyle İzmir'in en değerli bölgesi olduğunu vurgulayan Türkmen, ilçenin yapısını korumak için üstüne düşeni yapacağını da dile getirdi. Türkmen, ‘‘Kemalpaşamız, Ulucak Höyüğü’ne, tarihi sit alanlarına sahip. 8 bin 500 yılık çok eski yerleşim alanıyız. Doğasıyla, tarihiyle, sanayisiyle İzmir’in en değerli ilçesi. Kemalpaşa’da çok değerli işler yapacağımıza inanıyorum. Plansız yapılan her şeyde görüntü kirliliği, denetimsizlik oluyor. Kemalpaşa Belediyesi olarak üzerime ne düşüyorsa yetkimizin en üst sınırına kadar kullanarak üstümüze düşeni yapmaya hazırız.” diye konuştu.

 ‘ÇALIŞMAK, HİZMET ETMEK İSTİYORUZ’

Toplantıda Kemalpaşalı sanayicilerin sorunlarını dinleyen Başkan Tugay, "Bugün buraya, konuşmaktan çok dinlemeye geldim. Bu buluşmaları düzenlemeye devam edeceğiz. Bugün burada olmamız benim için çok değerli. Çalışmak istiyoruz, hizmet etmek istiyoruz. Sorunları çözmek istiyoruz. Sizlerin aktardığı sorunların her birine eğilip öncelik sırasına göre çözmek istiyoruz. Bugün sizlerden dinlediğim kadarıyla alt yapı, su sorunu, ulaşım gibi sorunlarda hızlıca çalışma yapmamız gerekiyor. ESHOT seferi ile ilgili bir çalışma yapmamız gerektiğini anladım. Genel bir planlama içinde çalışmalarımızı yürüteceğiz. Bu yapacağımız işler bitmeyecek. İyisi olacağız, ama yetinmeyeceğiz. Daha iyisi olmayı isteyeceğiz" şeklinde konuştu.

KÖYLERE YENİDEN CAN VERME: TUGAY’DAN TARIMSAL REFORM HAMLESİ  

Ayrıca, Kemalpaşalı kiraz üreticilerinin sorunları ve talepleri üzerine, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin tarımsal reform çalışmasını başlatacağını açıkladı. Başkan Tugay, ‘‘Pazartesi günü İzmir Büyükşehir Belediye meclisinde bir Kırsal Bölge Planlama Dairesi Başkanlığı kurulmasıyla ilgili bir önerge gelecek. İzmir için yeni bir durum. Bir yandan da İzmir Planlama Ajansı’nı da kurduk. O da bir yönde yapılanıyor. Kırsal bölgede yaşayan vatandaşlarımız, gerek yaptıkları çiftçilikle, gerek içinde bulundukları ortamın niteliğiyle, sosyal yaşamıyla ilgili pek çok çalışmanın yapılmasına muhtaçlar. Bunu da İzmirliler olarak idrak edelim. Gençler, köylerini terk ediyor. Köylerde tarımla geçinen insanların sayıları azalıyor. Tarımsal alanlarımız her gün geriliyor. Bunun bizi götüreceği nokta kötü bir noktadır. Kendine yetmeyen bir ülke durumuna zaten düştük. Bunun 20 yıl sonrasını düşünmek lazım. Sağlıklı beslenme açısından da bazı önlemler almak lazım. Üretmekle bitmiyor. Ürettiklerimizi işlemek, onu markalaştırmak ve tanıtmak zorundayız. Biz İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak bu sorunlara kararlılıkla sahip çıkmak istiyoruz. Bunlar bizim zorunlu olduğumuz konular değil, ama biz bu şehrin belediyesiyiz. Tarımda geriye gitmeyi istemiyoruz. Bunun için ihtiyacımız olan, köylerimiz, kırsal bölgemiz, yapılan planlama çalışmalarıyla, altyapı çalışmalarıyla, üst yapı çalışmalarıyla, yaşam açısından çok daha kaliteli, mutlu, refah içerisinde olduğu yerler olması lazım. İnsanların kentte değil, kırsalda yaşamayı isteyeceği şekilde yeniden yapılandırmayı planlıyoruz. Böyle bir çalışmanın hazırlığını yapıyoruz. Pilot bölgelerde başlayıp sonra yaygınlaştırarak köylerde bir reform yapacağız" ifadelerini kullandı.