Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı'nın uyguladığı masa ve sandalye kaldırma kararı, ilçedeki işletmelerde büyük mağduriyetlere yol açarken, esnafın tepkisi giderek büyüyor.

Başkan Fıçı'nın bu kararına karşı Barış ve Demokrasi Meydanı’nda toplanarak masa ve sandalyeleri ateşe veren esnaflar, ayrıca ilçe geneline "Saniye saniye tükeniyoruz", "Foça'nın tek derdi esnaf sanki", "Masa ve sandalyelerimizi geri istiyoruz" yazılı afişler astı.

Esnaf, Başkan Fıçı'nın kararlarının yalnızca işlerini değil, yaşamlarını da zorlaştırdığını belirterek, "Belediye başkanının zorbalığı yüzünden dükkanlarımız kapalı. Hiçbir şekilde iş yapamıyoruz, adalet bekliyoruz" şeklinde isyan etti. Esnaf, belediye başkanının Foça'nın gerçek sorunlarına eğilmek yerine, sadece esnafın üzerine gitmeyi tercih ettiğini savundu.

Başkan Fıçı’nın kararlarının esnafı yok etmeye yönelik olduğunu öne süren işletmeciler, düzenlemelerin sadece onlar için değil, tüm Foça halkı için zararlı olduğunu ifade etti. Esnaflar, bu haksız uygulamanın bir an önce sona ermesini ve Foça'nın gerçek ihtiyaçlarına çözüm bulunmasını talep etti.

“İzmir Seninle” gençler için yola çıkıyor “İzmir Seninle” gençler için yola çıkıyor